Kotka

Rantahaan lintutorni
Tornille kulku Hotelli Leikarin parkkipaikan kautta, josta viitoitus. Noin 500 m pitkä polku kulkee hotellin takaa, moottoritien alta. Tornilta näkee monipuolisesti sekä tornin edustan hoitoniityn kahlaajia, että pidemmällä Salminlahden / Kaarniemenlahden vesialueella olevia vesilintuja.  

Näkymä Rantahaan lintutornista Kaarniemenlahdelle

Katariinan näkötorni
⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠Kotkansaaren lounaiskulmassa Katariinan korkeimmalla kohdalla. Parkkipaikka tornin alapuolella, jonne löytää kun ajaa Puistotien päähän, mutta ei jatka Öljysatamantietä vaan kääntyy sitä ennen vasemmalle ja heti oikealle ennen puomia. Torni soveltuu kohtalaisesti muutonseurantaan, etenkin kevätarktikan osalta.

Katariinan näkötorni

Metsolan Poikakallion lintutorni
Metsolanlahden itärannalla sijaitseva torni löytyy Tilhintien edustan rannalta, Metsolan venerannan eteläpuolen Poikakallioilta. Autolla pääsee noin 200 m päähän tornista entisen uimarannan parkkipaikalle. Tornin lähettyvillä on grillauskatos. 

Tornista on hyvä näkymä koko Metsolanlahdelle, joka on etenkin alkukeväisin hyvä lintupaikka, sillä kyseinen lahti on ensimmäisiä jäistä vapautuvia lahtia. Tornista on noin 180 asteen näkymä läntisiin suuntaan, ja sijainti huomioiden, se soveltuu muutonseurantapaikkana kohtalaisesti lännen/lounaan suunnalta rannikkoa seuraavan muuton seurantaan, eli monipuolisesti kevätmuuttoon sekä syksyllä mm. isojen petolintujen muutonseurantaan. 

Keväällä 2021 avatun tornin on rakentanut Kotkan kaupungin puistotoimi osana kansallisen kaupunkipuiston kehittämistä.

Metsolan Poikakallion lintutorni

Äijönvuoren näkötorni 
Kulku tornille Äijänkadun päästä, josta viitta kuntoradalle ja näkötornille vievälle polulle. Puinen näkötorni Äijönvuoren huipulla, joka soveltuu etenkin isojen lintujen muutontarkailuun. Esteetön näkymä eteläisiin ja läntisiin suuntiin.