Ekopinnakisa 2024

  • 1.1.31.12.2024
  • KyLYn toiminta-alue
Tukkasotka (Aythya fuligula). Kuva Hannu Sorsa

Vuonna 2024 ekopinnakisassa kilpaillaan 366 päivää! Ekopinnakisassa retkeillään ympäristöä säästäen ilman moottoriajoneuvoja. Kisassa voi liikkua esimerkiksi kävellen, pyöräillen tai vaikka soutaen, eli tavoilla, jotka perustuvat lihasvoimin liikkumiseen. Myös pihapinnat kelpaavat ekopinnoiksi ja halutessaan voi erotella spontaanit pinnat. Kilpailualue kattaa yhdistyksen koko toiminta-alueen. Mukaan voi lähteä myös kesken vuoden. 

Vuonna 2024 ekopinnakisassa kilpaillaan kahdessa sarjassa

  1. Peruseko – Kaiken liikkumisen tulee tapahtua lihasvoimin (kävellen, pyöräillen, soutuveneellä, hiihtäen, jne).  Jotta voit ottaa havaitsemasi lajin ekopinnaksi, tulee matka kotipisteestä havaintopaikalle ja takaisin olla tehty ilman moottoriajoneuvoja. Myös pihahavaintosi lasketaan mukaan ekopinnoiksi. Asuintalojen hissejä ei lasketa kisassa kielletyksi matkaamiseksi, vaan hissin mahdollinen käyttö lasketaan asumiseen liittyväksi toiminnaksi. Julkinen liikenne (junat, bussit, yhteysalukset jne.) tai esim. sähköpotkulaudat lasketaan moottoriajoneuvoiksi, eli niiden käyttö on kiellettyä.
  2. Eko-sähköpyörä – Tässä sarjassa liikkumisvälineeksi hyväksytään myös sähköavusteinen polkupyörä. Muutoin liikkumista koskevat samat säännöt kuin sarjassa 1.

Kilpailun tarkennetut löytyvät ekopinnakisan sivulta 

Ennakkoilmoittautumista ei tarvita. 

Havaitut lajit ilmoitetaan suoraan kisajärjestelmään: https://kisa.tringa.fi/contest/17

Lisätietoja kisasta

Esa Partanen  
esa.partanen(at)yahoo.com   
tai esapart(at)gmail.com