Yhteishavainnointipäivä 2023 (EuroBirdwatch)

  • su 1.10.2023 klo 713
  • KyLYn toiminta-alue

HUOM! Yhteishavainnointipäivä siirtyy varapäivälle, eli sunnuntaille. Syynä lauantaille luvattu sateinen sää. Sunnuntaille ennusteet näyttävät parempaa säätä ja viilenevä säätila voi saada muuttolintuja paremmin liikkeelle.

Euroopan suurin lintutapahtuma EuroBirdwatch järjestetään syys-lokakuun vaihteessa. Tapahtuman tavoitteena on herättää kiinnostusta muuttolintuja ja niiden suojelua kohtaan. 

Osana EuroBirdwatchia KyLYn alueella järjestetään yhteishavainnointipäivä sunnuntaina 1.10. Päivän tarkoituksena on havainnoida syysmuuttoa mahdollisimman monesta paikasta samaan aikaan. Havaintoaika on klo 7.00-13.00. Aurinko nousee Kymenlaaksossa klo 7.15-7.20 välillä. 

Kaikki muuttohavainnot ilmoitetaan Tiiraan, mielellään tunnin jaksoissa: klo 7.00-8.00 jne. Jos havainnoit pidempään, erottele yhteisen ajan ulkopuolella olevat havainnot Tiirassa omalle rivilleen. Tarkemmat ohjeet havaintojen ilmoittamiseen Tiirassa ja tulostettava havannointilomake löytyy osoitteesta https://www.kyly.fi/toiminta/yhteishavainnointi/

Havaintopaikkojen välillä järjestetään myös pinnakisa. Pinnakisassa havaintoja voi tehdä tornista käsin tai max 10x10m alueelta, yhden havaitsema pinna riittää. Pinnakisan havainnointiaika on sama klo 7.00-13.00.

Pinnakisaan osallistumiseksi ilmoita havaintopaikka, havainnoijat ja lajimäärä sekä pari parasta laji Esa Partaselle esa.partanen(at)yahoo.com tai puh. 0453411075. Pinnakisan tulokset ilmoitetaan samana päivänä klo 18 mennessä.

Muutonseurantaa Lappalanjärven rannassa syksyllä 2021