Virolahti

Lintulahden lintutornista avautuu näkymä Vilkkilänturalle.

Vilkkiläntura, Lintulahden torni (Loma- ja virkistyskeskus Lintulahti, 1997) 
Virojoelta ja Ala-Pihlajasta on tieltä 351 opasteet Lintulahteen, jossa torni löytyy päärakennuksen takaa Vilkkilänturan pohjoisrannalta. Hyvin monipuolisen lajiston torni, torni on mm. voittanut Tornien taiston vuonna 2012 (103 lajia). 

Lintulahden lintutorni

Vilkkiläntura, Kolsinpohjan lintutorni (Suomen Luonnonsuojeluliitto/Virolahden kunta, 1982) 
Virolahden kirkon jälkeen kääntyvältä Hurpuntieltä on opastus perille asti. Tillintien varrella on pieni pysäköintialue, josta lähtee pitkospolku turan etelärannalle sijaitsevalle tornille. Torni sekä pitkospuupolku uusittiin Kaakkois-Suomen ympäristökeskuksen EU -rahoitteisen Lintulahdet Life -hankkeen yhteydessä kesällä 2005. Tornissa on kaksi katselulavaa ja niiden alla katettu lepotila pöytineen ja penkkeineen. 

Kolsinpohjan lintutorni

Vilkkiläntura, Talniemen lintulava (Virolahden kunta, 2021)
Virolahden kirkonkylältä tultaessa aja Hurpuntietä ja käänny reilut 200 metriä ennen Tillintien risteystä vasemmalle. Jatka tietä kunnes tulet isolle parkkipaikalle. Parkkipaikalta lähtee pitkospuupolku Talniemen tornille. Myös Kolsinpohjan lintutornilta pääsee uudelle tornille yhdyspolkua pitkin. 

HUOM! Tornille johtavalla tiellä ei ole talvikunnossapitoa. Opasteet asennetaan paikoilleen kevään aikana.

Pyölinmäen ilmavalvontatorni (Klamilan kylätoimikunta, 1999) 
Torni sijaitsee 351-tien varressa heti Klamilan kylän itäpuolella. Tienviitta opastaa tornin juurelle, jossa on myös pysäköintitila muutamalle autolle. Kalliolla on sodan aikana sijannut ilmavalvontatorni, jonka piirustusten mukaan nykyinen torni on toteutettu. 

Pyölinmäen ilmavalvontatorni

Hurpun lintutorni (Maailman Luonnon Säätiö Suomen Rahasto, WWF, 1983) 
Virolahden kirkon jälkeen kääntyvää tietä ajetaan noin kolme kilometriä opasteita seuraten tornille asti jonka tuntumassa sijaitsee pysäköintialue, taukopaikka nuotiosijoineen sekä käymälä ja jätepiste. Tornilta johtaa kävelytie rantaan missä sijaitsee kunnan osoittama Leerviikin muutonseurantapaikka. Syksyllä 2005 kunnostettiin tornille vievä tie, laajennettiin pysäköintialue ja paikalle rakennettiin keittokatos Virolahden kirkonkylän kylätoimikunnan toimesta, johon saatiin EU Leader -rahoitus. 

Pyterlahden ilmavalvontatorni (Pyterlahden Kulttuurikyläyhdistys, 2019) 
Pyterlahden ilmavalvonta torni sijaitsee Siipioravanvuorella. Torni on tarkoitettu yleiseen virkistys- ja retkeilykäyttöön. 14 metriä korkean tornin mallina on käytetty sodanaikaista, samalla alueella sijainnutta ilmavalvontatornia.

Kurkelan kotkatorni (EU/Virolahden kunta, 1999) 
Lintutornille käännytään 7-tieltä Virojoen jälkeen Hämeenkylään vievälle tielle, mistä jatketaan, Hämeenkylään kuitenkaan kääntymättä, Kiiskijärven sillalle, josta opasteen mukaan jatketaan 500 m eteenpäin olevalle pysäköintialueelle. Torni on mitoitettu noin 25 henkilölle. Tornin tuntumassa on käymälä ja jätepiste. Taukopaikka ja uimaranta jossa on myös jätepiste sekä tulisija löytyy Kiiskijärven sillan kupeesta.