Virolahti

Vilkkiläntura, Pappilanluodon lintutorni (2023) Pappilanluodon torni on paras paikka havainnoida Kirkonturan kosteikkoa, jonne näkee Lintulahden tornista vain osittain, Vilkkilänturan muista torneista ei lainkaan. Torniin pääsee kääntymällä Kirkontieltä Vilkkiläntielle, josta heti oikealle Papinluodontielle. Tietä ajetaan loppuun asti, kunnes vasemmalle jää vihreä punakattoinen autiotalo. Talon jälkeen auton saa jätettyä tien reunaan, kun tie haarautuu kahteen suuntaan. Tien vasenta haaraa jatkamalla (n. 100 m) pääset rantaan tornille.

Pappilanluodon lintutorni

Vilkkiläntura, Talniemen lintulava (akateemikko Ilkka Hanskin lintulava) (Virolahden kunta, 2021)
Virolahden kirkonkylältä tultaessa aja Hurpuntietä ja käänny reilut 200 metriä ennen Tillintien risteystä vasemmalle. Risteyksessä on opasteet "lintutorni" ja "Vilkkiläntura". Jatka tietä kunnes tulet isolle parkkipaikalle. Parkkipaikalta lähtee pitkospuupolku Talniemen tornille. Myös Kolsinpohjan lintutornilta pääsee uudelle tornille yhdyspolkua pitkin. Torni on voittanut Tornien taiston vuonna 2022 (113 lajia). 

Talniemen lintulava

Vilkkiläntura, Lintulahden torni (Loma- ja virkistyskeskus Lintulahti, 1997) 
Virojoelta ja Ala-Pihlajasta on tieltä 351 opasteet Lintulahteen, jossa torni löytyy entisen lomakeskuksen päärakennuksen takaa Vilkkilänturan pohjoisrannalta. Torni on voittanut Tornien taiston vuonna 2012 (103 lajia). 

Lintulahden lintutorni

Vilkkiläntura, Kolsinpohjan lintutorni (Suomen Luonnonsuojeluliitto/Virolahden kunta, 1982) 
Virolahden kirkon jälkeen kääntyvältä Hurpuntieltä on opastus perille asti. Tillintien varrella on pieni pysäköintialue, josta lähtee pitkospolku turan etelärannalle sijaitsevalle tornille. Torni sekä pitkospuupolku uusittiin Kaakkois-Suomen ympäristökeskuksen EU -rahoitteisen Lintulahdet Life -hankkeen yhteydessä kesällä 2005. Tornissa on kaksi katselulavaa ja niiden alla katettu lepotila pöytineen ja penkkeineen. 

Kolsinpohjan lintutorni

Pyterlahden ilmavalvontatorni (Pyterlahden Kulttuurikyläyhdistys, 2019) 
Pyterlahden ilmavalvontatorni sijaitsee Siipioravanvuorella, noin 2 kilometriä etelään Virojoelta. Museotien varresta on opastus tornille. Torni on tarkoitettu yleiseen virkistys- ja retkeilykäyttöön. 14-metrisen tornin mallina on käytetty sodanaikaista, samalla alueella sijainnutta ilmavalvontatornia. Tornista avautuu esteetön näkyvyys joka suuntaan, ja se soveltuukin hyvin muutonseurantaan. Tornin juurelta löytyy kääntyvä tulikatos ja puucee.

Pyterlahden ilmavalvontatorni

Klamila, Lantviikinvuoren näkötorni (Virojoen kyläyhdistys, 2021)
Torni sijaitsee Klamilan venesataman ja vanhan hyppyrimäen kupeessa. Satamaan johtavalta tieltä seurataan uimaranta-viitoituksia Salniementielle. Pieni pysäköintialue sijaitsee kuntoportaiden juurella, jotka johtavat tornille. Torni sijaitsee erityisesti syksyisen rannikkolinjaa seuraavan petomuuton kannalta erinomaisella paikalla.

Lantviikinvuoren näkötorni Klamilassa

Klamila, Pyölinmäen ilmavalvontatorni (Klamilan kylätoimikunta, 1999) 
Torni sijaitsee 351-tien varressa heti Klamilan kylän itäpuolella. Tienviitta opastaa tornin juurelle, jossa on myös pysäköintitila muutamalle autolle. Kalliolla on sodan aikana sijannut ilmavalvontatorni, jonka piirustusten mukaan nykyinen torni on toteutettu. 

Pyölinmäen ilmavalvontatorni

Kurkelan kotkatorni (EU/Virolahden kunta, 1999) 
Lintutornille käännytään 7-tieltä Virojoen jälkeen Hämeenkylään vievälle tielle, mistä jatketaan, Hämeenkylään kuitenkaan kääntymättä, Kiiskijärven sillalle, josta opasteen mukaan jatketaan 500 m eteenpäin olevalle pysäköintialueelle. Torni on mitoitettu noin 25 henkilölle. Tornin tuntumassa on käymälä ja jätepiste. Taukopaikka ja uimaranta jossa on myös jätepiste sekä tulisija löytyy Kiiskijärven sillan kupeesta. 

Hurpun lintutorni (Maailman Luonnon Säätiö Suomen Rahasto, WWF, 1983) 
Virolahden kirkon jälkeen kääntyvää tietä ajetaan noin kolme kilometriä opasteita seuraten tornille asti jonka tuntumassa sijaitsee pysäköintialue, taukopaikka nuotiosijoineen sekä käymälä ja jätepiste. Tornilta johtaa kävelytie rantaan missä sijaitsee kunnan osoittama Leerviikin muutonseurantapaikka. Syksyllä 2005 kunnostettiin tornille vievä tie, laajennettiin pysäköintialue ja paikalle rakennettiin keittokatos Virolahden kirkonkylän kylätoimikunnan toimesta, johon saatiin EU Leader -rahoitus. Nykyisin Hurpun arktika-torni on jäänyt ympäröivien puiden varjoon. Parempi paikka muutontarkkailuun on muutaman sadan metrin päässä sijaitseva Leerviikinniemi.

Kellovuoren lintutorni (1980)
Virolahden kirkolta kaakkoon johtavalta Hurpuntieltä käännytään vasemmalle Tillintielle, jonka jälkeen heti oikealle Kellohiekantielle, jota jatketaan suoraan tornille saakka. Kellovuori on perinteikäs muutonseurantapaikka, jossa sijaitsee myös yksityisvoimin pyöritetty lintujen havainnointiasema majoitustiloineen. Kellovuoren torni on Kymenlaakson ainoa torni, jonka saa tarvittaessa katetuksi.

Parasta lintuaikaa Kellovuorella on syys-lokakuu, jolloin päivässä voi havaita parhaimmillaan satoja hiirihaukkoja muutolla pitkin rannikkoreittiä. 

Kellovuoren lintutorni