Ekopinnakisa

Ekopinnakisassa kannustetaan retkeilemään ympäristöä säästäen, kiinnittäen huomiota liikkumistapaan. Kisa kestää kalenterivuoden, joten samalla tulee mukavaa lisäkiinnostusta läpi vuoden retkeilyyn. 

Kisa on järjestetty vuodesta 2011 lähtien KyLY:n alueella vuosittain. Vastaavia kisoja järjestetään nykyään myös monien muiden paikallisyhdistysten alueilla. 

Kisan idea 
Kisan pinnoiksi lasketaan ne henkilökohtaiset vuodenpinnat Kymenlaaksosta, jotka on lintuharrastaja havainnut ilman moottoriajoneuvoja tekemillään retkillä. Kisassa voi siis liikkua esimerkiksi kävellen, pyöräillen, soutaen, jne. eli tavoilla, jotka perustuvat lihasvoimin liikkumiseen. Myös pihapinnat kelpaavat ekopinnoiksi ja halutessaan voi erotella spontaanit pinnat. Tarkemmat säännöt ovat alempana. Huomaa myös sivun lopussa oleva pinnalistapohjat kisaan. 

Kisaan voi tulla mukaan vaikka kesken vuodenkin ja siitä tehdään säännöllisin väliajoin väliaikaraportit Kylyverkkoon sekä kotisivuille. 

Sääntöihin vuoden 2024 kisasta lähtien lisäys:
Sähköavusteisten polkupyörien käyttö on sallittua ekokisan erillisessä sarjassa, tällöin osallistujan nimen perään koodi S jolloin erottuu sähköpyöräsarjan osallistujat

Vuoden 2024 alusta lähtien ekopinnat ilmoitetaan omatoimisesti Tringan pinnakisapalvelussa https://kisa.tringa.fi/.

Lisätietoja kisasta:

Esa Partanen 
esa.partanen(at)yahoo.com  
tai esapart(at)gmail.com